diumenge, 13 de novembre de 2016COSMOCAIXAEl dijous i el divendres vam anar al Cosmocaixa. El dijous vam anar-hi la classe de 2A, la 2B i la meitat de la 2C . Ens van acompanyar en Rafa Mollar, l’Oriol Gasset i la Marta Boix.
Primer vam visitar el bosc inundat i els diferents animals : peixos, taràntules... i després vam fer diferents activitats científiques.
El que més ens va agradar va ser l’activitat de l’escuma, que era la “pasta de dents per a elefants”, i la que més ens va sorprendre va ser la del hidrogen quan està en contacte amb el foc.
Consistia en les següents reaccions químiques:
Per a la primera activitat vam fer servir una proveta en la que vam ficar aigua oxigenada, sabó i per acabar la reacció química vam posar el iodur de potassi.

Detergent líquid + aigua oxigenada (H2O2) + iodur de potassi (KI)                                      Per la segona vam fer servir un aparell científic anomenat “aparell de Kipp”en què vam ficar àcid clorhídric (salfumant) i trossets de zinc que van reaccionar per donar hidrogen, i després va estar amb contacte amb el foc i va semblar una explosió.

2 HCl + Zn → ZnCl2 + H2


Yozaxandhi Paredes Martínez

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada