divendres, 2 de desembre de 2016

SORTIDA AL CSIC


Laura Nuñez i Berta Vaquero són unes noies de 1r de Batxillerat, que van venir a explicar-nos una mica de la sortida que van fer a CSIC (Centre Superior d'Investigacions Científiques).

Una de les activitats que van fer, va ser una que en una caixa hi havia 25 caniques i un ratolí. Si el ratolí començava a enterrar les caniques és que estava molt estressat.

La segona activitat es tractava de que et donaven un pal de netejar les orelles, i el que feies era: t'ho refregaves per la pell, les llàgrimes i per la saliva. Això els hi feien fer per saber on tenim més proteïnes. On tenim més proteïnes és a la saliva o més ben dit, a l'epiteli bucal ja que la mostra l'aconseguien de rascar l'interior de la galta.

La tercera activitat es tractava de què havies d'obrir el cervell d'un ratolí per investigar la malaltia d'Alzheimer.

La quarta activitat va ser una conferència que es deia "La teràpia gènica: del laboratori a l'hospital". Explicava el tractament de la fibrosi, una malaltia que només hi ha 7.000 persones en Europa que la pateixen. Aquesta malaltia es tractava de que se't tapen els pulmons i el màxim de vida que tenen és entre 1-5 anys.

Sofia Luque

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada