dilluns, 20 de febrer de 2017

Treballs de recerca de tres alumnes de 2n de batxillerat


Elaboració de cervesa artesanal


El treball d’en “Paquito” tractava d’elaborar dues cerveses artesanals, una amb aigua de l’aixeta i l’altre amb l’aigua de Caldes, les quals al final de l’elaboració passarien per una cata per decidir quina era l’aigua mes apta per a l’elaboració de les cerveses.
Aquesta idea va sorgir quan ell va viatjar a alemanya amb els seus pares i amics on van trobar una fira de cerveses artesanals. L’’estructura del treball constava de: la part teòrica ( història, composició, …), el procés de producció, el tast i les conclusions.
Va anar per diferents fires i botigues per comprar les ampolles i tots els estris i ingredients necessaris per a fer-les.
Per a l’elaboració de la cervesa es necessita els següents ingredients: aigua, llúpol, civada, llevat, mel. La fermentació es crea gràcies al llevat i dura un mes aproximadament.

Un cop produïda la cervesa la va analitzar per fer una comparació entre les característiques de l’aigua i les de la cervesa. La cervesa amb aigua de Caldes contenia un volum d’alcohol més elevat (5,5%) i la de l’aixeta (4,8%). Va agafar les dues cerveses i les va deixar tastar a 20 persones perquè opinessin i omplissin una enquesta, la qual va determinar el resultat de la investigació. Segons l’opinió d’en “Paquito” la millor aigua per produir cervesa és la de l’aixeta.

Com afecta la musica en el caràcter de les persones?


En Miguel va estudiar el canvi de caràcter que hi ha a les persones quan estan una estona escoltant musica.
Va anar un dia a la residència de Caldes d’Estrac i va estar durant una hora tocant musica clàssica, pop i altres tipus de música amb el piano. Una vegada acabada la sessió va passar una enquesta perquè la responguessin i un altre dia va passar-la sense tocar música.
Els canvis van ser positius, la gent gran estava més relaxada després d’escoltar música.


Com fer una impresora 3D  

En Martí ha dissenyat i ha construït la seva pròpia impressora 3D basant-se en models comercials.
Els material són varis, algunes peces estan dissenyades i impresses amb impressores del Tecnocampus, altres són de fusta que ell mateix va tallar a casa i la majoria de components electrònics són comprats per internet com motors, el controlador...

Està controlat per un arduino (microprocessador).
El cost total de l’impressora ha estat d’uns 320€.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada