divendres, 14 d’abril de 2017Dos alumnes de 4t d'ESO ens van explicar diferents activitats en les que havien participat durant aquest curs:

OBRA DE TEATRE DE NADAL 4t ESOL' obra de teatre que van fer alguns alumnes de quart d'ESO formava part d’una assignatura optativa de 2 hores setmanals.


Les obres que fan a l'optativa formen part d' una creació col·lectiva. Les classes les dirigeix la Nieves Casquete, que és professora del centre.


L' obra tractava de vàries escenes en que un adolescent fa la seva vida quotidiana.
Van fer un final amb un ball. Durant el procés de creació de l'obra, cadascú es fa càrrec de d’una tasca de la obra.


Els alumnes van triar les escenes i el vestuari. Els diàlegs els van crear, a partir d' improvitzacions.
Els hi va costar preparar-ho tot. A l' hora de fer l' obra és difícil posar-se d’acord ja que hi ha diferents idees però es fan votacions per escollir el tema i altres aspectes.


L'obra es va representar el dia últim abans de les vacances de Nadal. Van fer un vídeo per posar en situació al públic però no el van poder mostrar ja que va haver-hi problemes tècnics al moment de fer l'obra al Centre Cívic.

Ara estan preparant una altra obra. Estan molt contents amb el teatre.CONSELL ESCOLAR


Els membres del consell escolar fan una reunió per trimestre. Tot aquest conjunt de persones fan un “debat” sobre el funcionament de l’Institut i d'un seguit de coses que pertanyen a l' Institut.


COMPETÈNCIES BÀSIQUES


Durant dos dies, el 14 i 15 de febrer, els alumnes de quart van realitzar les competències bàsiques.
Cada dia feien 2 exàmens. Feien 3 exàmens de llengües bàsiques: català, castellà i anglès; també feien un examen científicotecnològic i un altre de matemàtiques.


Aquestes proves es fan per saber el nivell de l’Ensenyament a Catalunya i el dels alumnes.
Tens una hora per realitzar cada examen.


Les competències eren més aviat fàcils ja que no sortien conceptes de 4t de l’ ESO.


TEATRE EN LLATÍ
El 15 de març, els alumnes de l’optativa de Llatí, de 4t d'ESO i 1r i 2n de Batxillerat van anar a l'Hospitalet de Llobregat a veure dues obres de teatre en llatí : Miles Gloriosus Aulularia


Sortien molts tòpics del romans que feien riure. Alguns alumnes es pensaven que seria més avorrida. En general els hi va agradar.


SALÓ DE L'ENSENYAMENT

El 24 de març els alumnes de 4t d'ESO vam fer una sortida al Saló de l'Ensenyament per informar-se de les sortides professionals: carreres universitàries, cicles formatius, idiomes...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada